dijous, 27 d’octubre del 2011

Seguretat a Internet

Quan parlem de la seguretat a Internet ens fa pensar en el vulnerable que som davant d’un ordinador i connectats a la xarxa.  Estem exposats a moltes coses perilloses i  els nens són persones que estan en una edat on per moltes circumstancies les coses els hi afecten.
Especialment podem pensa en els nens ja que a la xarxa es diuen moltes coses que els poden afectar , causar-los-hi problemes psicològics i pot portar a afectar-los en la seva vida diària.
Nosaltres com a futurs educadors pensem que si que hem d’estar atents a aquestes coses però sempre serà més fàcil amb l’ajuda dels pares. Els nens es connecten a la xarxa, la majoria de temps, des de casa i l’educador no ho pot veure.
Els educadors podrem observar la conducta dels nens ja que passem molt de tems amb ells i els coneixem a tots.
Treballant conjuntament, pares i educadors,  podem fer de la connexió a Internet, un viatge impressionant.

Parlem de “ciber-bullying” quan l’assetjament escolar es trasllada a la xarxa. Es produeix quant s’ataca psicològicament a una persona en diverses ocasions utilitzant les eines 2.0
La pàgina www.protegeles.www.protegeles.comcom ofereix eines per denunciar aquest tipus l’assetjament i denunciar altres pràctiques com ara la pornografia infantil i altres continguts il·legals als quals els nens poden tenir accés.
Aquesta pàgina també fa campanyes per tal de conscienciar  la població dels perills que ens podem trobar a Internet. També té una línea d’ajuda amb la qual el menors poden contactar amb professionals en el cas que pateixin algun tipus d’assetjament.
Un recurs molt interessant és que, a més de donar-te l’opció de contactar amb ells, et donen consells per intentar frenar el ciber-bullying. 

· El primer és no contestar el missatges insultants.

· Has de guardar el missatge, com a prova de l’assetjament que estàs patint.

· Explicar el que està passat a algú de confiança.

· Pots bloquejar al remitent de els missatges.

· Denunciar el problema a algú que pugui ajudar-te, com ara a la policia o a la línea l’ajuda d’Internet.

El que ens ha sorprès més és que no es considera que ciber-bullying quan l’assetjador és un adult, en aquest cas parlem de “grooming”.

A continuació adjuntem un powerpoint dirigit a nens d'entre 8 i 10 anys que tracta d'informar-los dels perills a la xarxa i com solucionar-los. 

3 comentaris:

  1. En nombre del grup Com t'expresses heu fet un gran treball amb la reflexió sobre la seguretat a internet, tal i com plasmeu, teniu raó en que és important que els educadors estiguin atents als nens ja que passen un gran part del seu temps amb ells. El powerpoint ha estat molt clar i fàcil d'entendre, molt adequat per a nens de 8 anys, heu adjuntat unes bones imatges acompanyades d'una bona explicació, Bon treball!

    ResponElimina
  2. Hola nois i noies,
    som el grup Niara i us hem escollit per a la tasca d’avaluació, I després de llegir la vostra entrada al blog i de veure el vostre slideshare hem arribat a la nota final d’un 3. És la nota mitjana que ha sortit, ja que en l’equilibri d’imatges i text heu obtingut un 2, però ha estat perquè no heu citat la font de les imatges. Quant a contingut us mereixeu un 4, i en la publicació del recurs us hem valorat amb un 3, perquè segons la taula d’avaluació també havíeu d’explicar perquè s’ha de demanar consentiment als pares per utilitzar Internet als centres educatius. Com a aportació personal, ens ha agradat bastant la feina que heu fet i el blog té un disseny molt interessant.
    Fins aviat!

    ResponElimina
  3. Hola companys! Us felicitem pel vostre treball, ja que està molt ben estructurat en el sentit que heu trobat una definició curta i concisa per cada concepte que volíeu tractar. Les imatges són molt il·lustratives i demostra que la senzillesa no és un factor perjudicial.

    Enhorabona i endavant!

    ResponElimina